New Element Scandinavia AB

New Element har agenturen för ett flertal varumärken inom outdoor, lifestyle och ridsport. Gemensamt för alla våra varumärken är att det är kläder eller utrustning med hög funktion och av hög kvalitet.

Företaget startades 2003 av Ulf Waldekrantz. Bakgrunden är Ulfs stora Islandsintresse och då han under en resa dit upptäckte 66° North och fascinerades över hur bra deras kläder var. En tanke föddes hos honom att bli agent i Sverige för isländska varor och produkter. Efter att ha lyckats bli agent för 66 North, med Sverige som deras första exportland, fick han snabbt även kontakt med Ishestar, Islands ledande arrangör av ridturer på Island, och började även sälja ridresor dit.
Steget därifrån var inte långt till ridsport och idag har vi varumärken inom outdoor, ridsport och lifestyle och ett flertal varumärken har lagts till i vår agentlåda. Idag är det inte bara isländska varumärken utan vi har vartefter lagt till märken med vi själva gillar och använder. Och vi har utvidgat vår marknad att även inkludera Norge, Danmark, Färöarna, Grönland och Finland.

2011 anställdes Ola Gräsberg som VD och idag har företaget sju anställda.