CASCO
Casco är ett familjeföretag som sedan det startades 1989 har hållit fast vid principen att framställa kvalitetsprodukter med stil. Denna filosofi har visat sig vara en succé. Idag är Casco ett av de ledande varumärken inom utveckling och tillverkning av högkvalitativa hjälmar och glasögon. Företaget spenderar mycket tid och energi på att utveckla lösningar som gör hjälmarna så säkra, bekväma och flexibla som möjligt vilket också har resulterat i en hel del patenter och utmärkelser.

www.eldorado.dk/casco

CATAGO Equestrian
CATAGO Equestrian utvecklar alla sina produkter med syfte att ge hästen maximal komfort och skydd. De vänder sig till den kvalitetsmedvetne ryttaren och alla produkterna skapas utifrån fyra fokusområden; komfort, funktionalitet, kvalitet och stil. Deras mångåriga erfarenhet inom ridsporten samt stora respekt för samspelet mellan häst och ryttare har lett till en lång rad nya och spännande produkter, däribland de keramiska produkterna Fir Tech.

www.catago.dk

ELDORADO
Eldorado är en av Skandinaviens största grossister inom husdjursartiklar och ridutrustning. Eldorado Gruppen har 60 anställda och erbjuder ett fullsortiment till både smådjur, akvarium och ridsport. I Eldorados sortiment hittar du prisvärda produkter för häst, ryttare och stall.

www.eldorado.dk

EURO-STAR
euro-star är ett tyskt ridsport märke som gör ridsportkläder och utrustning av hög kvalitet och design som produceras i Europa. Framför allt deras ridbyxor är kända för sin höga kvalitet i material och passform. euro-star lägger stor vikt vid att utveckla och testa nya produkter för att alltid kunna garantera bästa kvalitet.

www.euro-star.de

MATTES
Mattes producerar och utvecklar utrustning av lammskinn till sporthästar. Deras mest kända produkt är Mattes-padden som finns med och utan korrektionssystem. Företaget har sedan slutet av 1800-talet arbetat med skinn och kunskapen har gått i arv i generationer. Peter Mattes, som idag är i 70-årsåldern, är själv ryttare och var den som började att utveckla utrustning av lammskinn för hästar inom företaget då han själv saknade dessa produkter på marknaden. Peter brinner fortfarande för att lösa de problem som kan uppstå kring utrusning för hästar och ridning och för att göra det så bra som möjligt för hästen då vi brukar den.

www.e-a-mattes.com

NEUE SCHULE
Det som utmärker Neue Schules bett är deras design och den forskning som de bygger på. Neue Schule har pratat med ryttare, tittat på vad som har fungerat tidigare, tänkt både på hästen bästa och ryttarens höga ambitioner och byggt sitt rykte på att se till att du och din häst fortsätter att må bra och ha roligt tillsammans. Neue Schules grundare, Heather Hyde, startade ett av de första företagen som hyrde ut bett i Storbritannien i slutet av 90-talet. Efter att själv ha insett hur svårt det var att hitta bra bettlösningar på de bettrelaterade problem som dök upp bestämde hon sig för att fylla saknaden av väl genomtänkta bett på marknaden. Detta ”New School”-sätt att tänka representeras genom förfinad design, fler anpassade profiler och högteknologiska material i Neue Schules produkter.

www.nsbits.com

PARISOL
Parisol erbjuder extraordinära produkter som överstiger förväntningarna. Parisol har utvecklat och sålt premiumprodukter av hög kvalitet för häst- och lädervård i över 125 år. Målet är att produkterna ska göra vardagslivet enklare för hästägare, minska tiden för vård och rengöring, och skapa mer tid för ridning. Produkterna är kända över hela världen och utvecklas i egna laboratorier där lång erfarenhet kombineras med ny teknik, innovativa ingredienser och de senaste forskningsresultaten. De utvecklas dessutom i nära samarbete med professionella uppfödare och ryttare.

www.eldorado.dk/parisol

SUEDWIND
Suedwind är ett tyskt familjeföretag som drivs och ägs av två bröder, Henrik och Philip Holzapfel. Deras kärlek och lust för att arbeta inom ridning kommer deras familj som i nästan ett sekel delat deras passion för hästar och företagande. Idag driver de framgångsrikt sitt företag med fokus på att blanda nya idéer och modern stil med traditioner. Suedwind Footwear grundades 2009 av en anledning - att erbjuda tekniskt avancerade, slitstarka och extremt bekväma skor. Designade i Tyskland. Av ryttare, för ryttare.

www.suedwind.com

ONE K
Hjälmarna från One K stoltserar med en perfekt synergi mellan avancerad teknologi och estetiskt tilltalande design. Hjälmen har tillräckligt med funktioner för att locka dig som söker en modern hjälm med de senaste funktionerna, så som magnetpunkter för att förhindra huvudvärk och spänning, men samtidigt är det paketerat i en snygg design som även den mer traditionella ryttaren uppskattar. One K erbjuder det bästa av båda världarna.

www.onekhelmets.com