EXPED
Schweiziskt varumärke som sedan 1997 har tillverkat och utvecklat utrustning av hög kvalitet för ett den aktiva outdoor-entusiasten. Oavsett om du är friluftsvandrare eller teknisk klättrare i Himalaya förväntar du dig att din utrustning ska motsvara dina förväntningar. Exped producerar produkter som motsvarar dina förväntningar, allt från liggunderlag och tält, till sovsäckar, packpåsar och annat som behövs på turen.

www.exped.com

DEVOLD OF NORWAY
Devold är Norges största leverantör av ullprodukter med en lång stolt historia. De har producerat merinoullsunderställ och klassiska ull-tröjor av hög kvalitet sedan 1853. De har idag samma strävan som Ole Andreas Devold hade då han startade företaget – att producera komfortabla, högkvalitativa kläder som skyddar människor mot elementen. Merinoullen köps direkt från utvalda farmare på Nya Zeeland och i Australien och produkterna produceras i egen fabrik inom EU. Både fabriken och produkterna är Oeko-Tex-certifierade. Läs mer om Devolds ullpolicy här!

www.devold.com

CRAGHOPPERS
1956 föddes en idé att förvandla passionen för att resa till business. Målet är detsamma nu som då – att skapa bekväma och funktionella kläder som hjälper dig att stanna utomhus så länge som möjligt. Craghoppers är världsledande inom outdoor- och äventyrsbyxor och en av de största framgångarna är NosiLife - en komplett äventyrskollektion med lätta plagg som ger permanent och säkert skydd mot bitande insekter och de sjukdomar som de överför. Genom att introducera nya mönster, använda den senaste tekniken och kombinera sin speciella innovationsanda blir produkterna lättare, mer bekväma, mer vattentäta, mer isolerande och mer skyddande mot solen än någonsin tidigare.

www.craghoppers.com

DALE OF NORWAY
Dale tillverkar traditionella och moderna stickade ulltröjor av norsk ull. Dale grundades av Peter Jebsen 1879 i Dale och har sedan dess producerat högkvalitativa stickade produkter och tekniska ytterplagg av hög kvalitet. Deras tröjor präglas av tradition och vackra mönster med en modern känsla. Produkterna stickas i egen fabrik i byn Dale i Norge.

www.daleofnorway.com

KÜHL
Kühl grundades 1983 i Utah, USA, av fyra killar varav tre skidåkare och en bergs-klättrare, som alla strävade efter att bygga upp ett företag och livsstil runt sina respektive älskade sporter. Kühl är kläder för folk som gillar att åka skidor, vistas i bergen, cykla, ryggsäcks-luffa, och friheten att resa över hela världen.

www.kuhl.com

MPowerd uppblåsbara solcellslampor

MPOWERD
MPowerd tillverkar kraftfulla, smidiga, uppblåsbara solcellslampor – Luci Solar Lights.
Företaget är ett amerikanskt Benefit Corporation vilket innebär att de ger tillbaka det mesta av vinsten till välgörande ändamål. Detta innebär även att de måste ta hänsyn till vilken påverkan alla deras beslut har på medarbetare, arbetsvillkor för dem som tillverkar produkterna, miljön mm.

Batteriet drivs av solenergi och kan både ladda upp din telefon med USB och även ha kraft kvar för att lysa upp i tältet eller trädgården om kvällen. När lampan inte används trycks den ihop till ett platt format som är lätt att bära med sig. För att maximera ljusstyrkan blåses lampan upp vid användning för bättre ljusspridning. Lamporna är perfekta på fjällvandringen, utflykten, i stugan, båten, husvagnen, eller varför inte hemma på altanen och i poolen då de även är vattentäta...

www.mpowerd.com

Skhoop accessoarer och kläder för tjejer

SKHOOP
Skhoop är ett svenskt varumärke med bas i Åre sedan 1999. De designar och producerar kläder och accessoarer för tjejer. Viktiga ingredienser i skapandet av deras kollektioner är att hitta kombinationer av nytänk och innovativ funktion, bra material och härliga färger. Deras främsta produkt är täckkjolen som finns i många olika varianter och som uppfanns av Sissi Kewenter i samband med starten av bolaget. Kollektionen har idag ett brett sortiment av täckkjolar, merinoullprodukter, fleece, mössor, skid- och outdoorstrumpor samt dunjackor och dunkappor.

www.skhoop.se

Nordisk - dunjackor, sovsäckar, campingutrustning, lättviktstält och lyxiga glampingtält.

NORDISK

Nordisk Fjäder grundades 1901 och var det första danska företaget som fokuserade 100% på dun och fjäder. Från enkel handel till utveckling av egna produkter som täcken och kuddar utvecklades Nordisk Fjäder till en av världens ledande aktörer inom dun- och fjäderbranschen.

Under 70- och 80-talen spelade Nordisk en nyckelroll i att bygga den då nya europeiska utomhussektorn under varumärket Caravan. 1991 ändrades varumärkets namn till att endast heta Nordisk. Under varumärket Nordisk hittar du idag allt från dunjackor, sovsäckar, och campingutrustning till lättviktstält och lyxiga glampingtält.

nordisk.eu